۳۰ آبان ۱۴۰۱، ۱۰:۱۶

از نوع آنتی بادی اصلاح شده؛

تایید دارویی که آغاز دیابت را به تاخیر می اندازد

تایید دارویی که آغاز دیابت را به تاخیر می اندازد

سازمان غذا و داروی آمریکا نخستین دارویی را که آغاز بیماری دیابت نوع یک را به تاخیر اندازد، تایید کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تحقیقی جدید نشان داده این دارو به نام تپلیزوماب می تواند آغاز بیماری را چند سال به عقب بیندازد. دیابت نوع یک زمانی آغاز می شود که سیستم ایمنی بدن بیمار به طور اشتباه به سلول های بتا در پانکراس حمله می کند که مسئولیت تولید انسولین را برعهده دارند. بدون این هورمون حیاتی بدن انسان نمی تواند سطح قند خون را تنظیم کند و در نتیجه طیفی از مشکلات سلامتی به وجود می آید. مدیریت این بیماری باید در طول عمر بیمار انجام شود و فرد باید دائماً سطح گلوکز خون را رصد و انسولین تزریق کند.

تپلیزوماب که به نام برندTzield نیز مشهور است فرایند شروع دیابت را به تاخیر می اندازد و در نتیجه بیماران چند سال دیرتر باید فرایند کنترل قند خون را تنظیم کنند. این دارو در حقیقت یک آنتی بادی اصلاح شده است که به مولکولی به نام CD۳ در سطح سلول های تی متصل می شود. به طور معمول هنگامیکه CD۳ تحریک می شود، سلول های تی را نیز فعال می کند و در نتیجه پیوند بین این مولکول و تپلیزوماب سلول های ایمنی را به شکلی تنظیم می کند که مانع واکنش خودکار در مقابل سلول های تولید کننده انسولین می شود.

نشانگرهای دیابت نوع یک هم اکنون پیش از آغاز بیماری قابل ردیابی هستند. اما درمانی برای آن وجود ندارد.در صورتیکه این نشانه ها در بیماری رصد شود، می توان با تجویز تپلیزوماب برای وی آغاز پیشرفت بیماری و نمودار شدن علائم آن را به تعویق انداخت.این دارو باید هر ۱۴ روز یکبار به بدن تزریق شود.

تپلیزوماب به مدت چند دهه تحت تحقیقات سازمان غذا و داروی آمریکا قرار داشته و تاییدیه این سازمان پس از موفقیت آزمایش بالینی ارائه شد که ایمنی و کارآمدی آن به عنوان یک اقدام جلوگیری کننده انجام شد.

در این آزمایش بالینی ۷۶ بیمار مبتلا به دیابت نوع یک و دو حضور داشتند.

وضعیت بیماران به طور متوسط برای ۵۱ ماه بررسی و مشخص شد ۴۴ درصد از بیماران دریافت کننده این داروها مبتلا به دیابت یک مرحله سوم می شود. در مقابل ۷۲ درصد از بیماران گروه کنترل به این نوع دیابت مبتلا می شدند. افرادی که این دارو را مصرف می کردند به طور میانه ۲۵ ماه دیرتر وارد مرحله سوم دیابت یک شدند.

محققان معتقدند با تحقیقات بیشتر می توان دارو را ارتقا داد، به عنوان مثال واکنش دهی آن را طولانی تر کرد و تعداد افرادی که نسبت به آن واکنش نشان می دهد نیز افزایش داد. در حال حاضر تاییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا گامی مهم در عرضه آن برای بیماران است.

کد خبر 5636752

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha